Teaterpædagog


For mig har det at undervise altid været en ligeså stor og vigtig mission som at være skuespiller. 


Hvad er essensen af teatret?                                                        

- Det spørgsmål har jeg stillet mig selv utallige gange igennem årene, og jeg ender altid ved skuespillerens arbejde og evne til at transformere og formidle noget - en historie, en stemning, en oplevelse - til sit publikum.

Det har derfor altid været en stor del af mit arbejde at forsøge at forstå skuespillerens arbejde.                                                            

Med tiden har jeg udviklet en dramatisk grundtræning, der bygger på principper jeg har lært rundt omkring, videreudviklet på og sat sammen på nye måder.Alt det vi ikke ved

Mit arbejde drejer sig om at afdække, opdage og undersøge. Jeg tager udgangspunkt i kroppen. I relationen mellem metafysik og fysik, i nærværet, i friheden, det kreative flow.                       

Jeg forsøger at skabe tryghed og glæde i "ikke at vide", hvilket er en skræmmende men også vidunderlig tilstand at være i, for herfra kan man alt. Her kan skuespilleren være, skabe, udtrykke, formidle, røre, imponere, transcendere... 

Jeg arbejder især med begreber som gestik og gestus, attitude, vilje, imagination, ensemblefornemmelse, fysisk flow og masker. Metoder:

Jeg har ikke dedikeret mig til én specifik metode, men mit syn på teatret og skuespillerens arbejde er i høj grad inspireret af store teaterpædagoger som  Michael Chekhov,  Jacques Copeau, Etienne Decroux, Grotowski/Eugenio Barba og Jacques Lecoq. 


Erfaring:

Jeg har undervist på efterskoler, højskoler og især på diverse talentlinjer - bl.a. Mariagerfjord TeaterTalentlinje, TGK Aalborg, Talentlinjen v. Teatret Møllen, Talentlinjen v. Randers EgnsTeater og TeaterTalent Vendsyssel. 

Jeg har lavet workshops og seminarer for skolelærere, pædagoger og dramalærere.

Siden 2013 har jeg været undervisningsansvarlig for talentlinjen TeaterTalent Mors v. Limfjordsteatret, hvor jeg både underviser og hyrer kunstnere fra ind- og udland til at undervise.


Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang